< Terug naar alle berichten

Dodelijke overstromingen Kenia

Minstens 50 mensen zijn gedood en tientallen anderen worden vermist nadat een dam is gebarsten in het zuiden van Kenia, waardoor huizen en voertuigen zijn weggespoeld terwijl het land worstelt met weken van zware regenval en verwoestende overstromingen.

Kenia heeft sinds half maart te maken met weken van zware regenval in Nairobi en andere delen van het land, maar de stortbuien zijn de afgelopen weken heviger geworden en hebben geleid tot massale overstromingen.

De overstromingen en zware regens hebben tot nu toe aan meer dan 120 mensen het leven gekost. De regens hebben wijdverspreide verwoestingen aangericht die meer dan 180.000 huishoudens hebben getroffen, wegen en buurten onder water hebben gezet, gewassen hebben vernietigd en infrastructuur, scholen, huizen en kleine bedrijven hebben beschadigd.

Nu er meer regen wordt verwacht in het land, vormen gezwollen rivieren een grote bedreiging voor Kenianen die in de laaglanden en langs rivieren wonen.
Nairobi ondervindt momenteel de grootste gevolgen, met een aanzienlijk hoog dodental en ontheemde gezinnen. Gezinnen in de sloppenwijken van Mukuru zijn voor hun veiligheid uit hun ondergelopen huizen geëvacueerd. We ondersteunen gezinnen die noodgedwongen moeten verhuizen omdat hun huizen onder water stonden of weggespoeld werden door de regens.

Scholen in verschillende regio’s van het land zijn zwaar getroffen door de regen, waardoor het Keniaanse ministerie van Onderwijs maandag de start van het nieuwe schooljaar met een week heeft uitgesteld tot maandag 6 mei 2024.
Ook in deze crisissituatie staat ChildsLife klaar. Wij werken hard om mensen in veiligheid te brengen en hulp te bieden.
En met uw hulp bereiken wij meer mensen. Wij kunnen extra voedselhulp bieden, helpen met relocatie en zorgen voor vervangende huisraad.

Uw hulp is hard nodig in deze noodsituatie!
Helpt u mee de getroffen gezinnen hun leven terug te geven?

 

– Laatste Bericht –

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife breidt uit naar Kilifi County in Kenia. We blijven verschillende achtergestelde gemeenschappen bezoeken om kansen voor ...