< Terug naar alle berichten

Medische kliniek voor Maasai in Kenia!

Broodnodige gezondheidszorg voor 12.000 mensen uit afgelegen Maasai gemeenschap.

Met de opening van de kliniek op 11 november jl. werd de langgekoesterde droom werkelijkheid voor de kwetsbare Maasai gemeenschap in Oloropil in Kenia.
Toegang tot medische zorg was er tot voorkort niet. Te voet legden mensen minstens 15 km af voor de dichtstbijzijnde EHBO post. Ambulances zijn er niet, mensen lijden onnodig en kindersterfte is hoog in het gebied. De noodzaak voor een kliniek is overduidelijk.

Een aantal jaar geleden bouwde ChildsLife hier een basisschool met watervoorziening. De volgende stap moest toegang tot gezondheidszorg worden en daarom besloot ChildsLife de samenwerking met deze Maasai gemeenschap verder uit te breiden en op zoek te gaan naar financiering.

Het belang van dit mooie project werd onderkend en dankzij de ondersteuning van particuliere donateurs en vermogensfondsen waaronder de J.C. Ruigrok Stichting, Stichting Co-op en de Anna Muntz Stichting werd de bouw van de kliniek mogelijk gemaakt.

ChildsLife directeur Nederland Carlian van Klarenbosch bezocht de kliniek en vertelt: ‘ ‘We zijn dankbaar en trots dat door de samenwerking met deze Maasai gemeenschap, het lokale provinciebestuur in Kenia en onze supporters uit Nederland dit belangrijke gezondheidsproject gerealiseerd en inmiddels operationeel is. Deze kliniek zal een enorme impact hebben op deze afgelegen gemeenschap en het leven van velen drastisch verbeteren!’

ChildsLife werkt al ruim 25 jaar in Kenia, onder andere met verschillende Maasai gemeenschappen op het gebied van onderwijs, voeding, water en zorg, en geeft hen handvatten zodat zij een zelfstandige en gezonde toekomst kunnen creëren.

 

– Laatste Bericht –

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife breidt uit naar Kilifi County in Kenia. We blijven verschillende achtergestelde gemeenschappen bezoeken om kansen voor ...