AnneNoor onderwijscentra

ChildsLife AnneNoor onderwijscentra
Een AnneNoor onderwijscentrum is het naschoolse programma in Roemenië voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar en biedt een mix van onderwijs en recreatie ter aanvulling op de korte schooldag. Er zijn nu 7 AnneNoor centra, die om 12.00 uur opengaan en waar kinderen worden opgevangen tot 6 uur ’s avonds. In deze centra krijgen kinderen aanvullend onderwijs, begeleiding bij hun huiswerk, kunnen ze spelen en krijgen ze een gezonde lunch en snack. De centra worden gerund door ervaren docenten.

Waarom is het naschoolse programma zo belangrijk?
In Roemenië gaan kinderen maar tot 12.00 uur naar school, terwijl hun ouders vaak wel de hele dag werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Om die reden is ChildsLife het AnneNoor onderwijscentrum begonnen. Sinds de opening van het eerste AnneNoor centrum zijn er al meer dan 1000 kinderen geholpen en hun gezinnen ondersteund. Ze krijgen een gestructureerd programma aangeboden dat leuk en veilig is maar ook een waardevolle aanvulling vormt op het onderwijs dat ze krijgen.

Het programma zorgt ervoor dat deze jonge kinderen niet op straat rondzwerven of in de kinderarbeid terecht komen. Daarnaast geeft het ouders de ruimte en tijd om te werken en zo hun economische situatie op de langere termijn te verbeteren.

Nicu: “Het AnneNoor centrum is heel leuk want we leren veel, doen spelletjes en we gaan knutselen. Vroeger moesten we na schooltijd buiten blijven en in de winter was dat heel koud. Nu kunnen we in de winter lekker binnen blijven!”

Wat hebben we bereikt?
Ondertussen zijn er 7 AnneNoor centra die met steun van ChildsLife succesvol draaien. We hebben sinds de opening al meer dan 1400 kinderen geholpen.

donatie, goed doel, kinderrechten

Groepsfoto gemaakt tijdens de opening van het AnneNoor 7 centrum die in 2017 geopend werd.

Het ontstaan van AnneNoor

Als vrijwilliger en donateur is Noor al sinds 1998 trouwe supporter van ChildsLife. Haar steun begon met het breien van sjaals, truien, wanten, poppen en babykleding voor letterlijk honderden kinderen en groeide uit tot financiële ondersteuning. Met deze financiële steun van Noor en haar wijlen vriendin Ans is in 2008 het eerste AnneNoor onderwijs centrum geopend in Barlad te Roemenië. Het programma groeit nog steeds en inmiddels zijn er 7 AnneNoor onderwijs centra. Lees ook: Donateur Noor aan het woord.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de ChildsLife AnneNoor centra? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: