Earn

EARN

ChildsLife helpt gemeenschappen, scholen, lokale organisaties en individuen een route uit te stippelen en zelf oplossingen te bedenken om zelfredzaam te worden. Iedere situatie is anders en de mogelijkheden om problemen aan te pakken zijn dat ook. ChildsLife bekijkt steeds alle opties om duurzame ontwikkeling tot stand te brengen en implementeert een op maat gemaakte oplossing voor iedere situatie.

De definitie van zelfredzaamheid is dat iemand in staat is om voor zichzelf te zorgen en zich zelfstandig weet te redden. Wanneer ChildsLife de samenwerking met een lokale partner of begunstigde begint ligt de focus op het versterken, begeleiden en steun bieden op de weg naar zelfredzaamheid. Enkele uitzonderingen daargelaten, is het doel dat begunstigden en lokale organisaties de steun van ChildsLife niet meer nodig hebben. Er is maar een manier om de cirkel van armoede te doorbereken: zelfredzaam worden.

Wat ChildsLife doet:

LLE programma

Kudde (geiten en koeien)

Groentekassen

Moestuintjes project

LLE programma
Het doel van het ChildsLife Live, Learn, Earn (LLE) programma is een toekomst creëren voor vrouwen die dachten geen toekomst meer te hebben. Dit unieke programma is erop gericht om vrouwen in de sloppenwijk met de diagnose hiv-aids een nieuwe kans te geven. Deze vrouwen zijn bijna altijd moeder en soms grootmoeder. Ze doorlopen in het LLE programma 3 fases en krijgen sociale steun, medische hulp, psychologische begeleiding en business training. Nadat ze met succes het programma doorlopen hebben ontvangen ze een micro krediet wat hen de mogelijkheid geeft een eigen bedrijfje te beginnen.

ChildsLife heeft met dit succesvolle programma al meer dan 1900 vrouwen geholpen. Daarmee hebben niet alleen 1900 vrouwen, maar ook zo’n 9500 kinderen de kans gekregen op een betere toekomst. Lees meer►

Geiten en koeien
In 2012 startte ChildsLife het succesvolle “geef een school een kudde” project. Dit project geeft Maasai gemeenschappen een bron van inkomsten om ze op weg te helpen naar een zelfredzame toekomst. ChildsLife geeft een kudde van minimaal 5 koeien of 15 geiten per school.
 Lees meer►

Groentekassen
ChildsLife plaatst groentekassen bij scholen en gemeenschappen. Na de installatie wordt de verantwoordelijkheid voor de kas overgedragen aan de school of community management. Van de in de kas verbouwde groenten worden verse schoolmaaltijden bereid. Ook andere voedselprogramma’s voor de gemeenschap hebben op deze manier verse ingrediënten en de rest wordt verkocht op de lokale markt. Het hiermee gegenereerde inkomen wordt weer geïnvesteerd in de school. Lees meer►

Moestuintjes project
In de sloppenwijken leven hele families in golfplaten huisjes van een paar vierkante meter. Er is geen vruchtbare grond en nauwelijks genoeg geld voor eten.
ChildsLife geeft gezinnen een keukentuintje en instructies, waardoor ze thuis groenten kunnen verbouwen. Het tuintje bestaat uit een stevige zak voorzien van goede, vruchtbare grond en kwalitatief hoogwaardige zaden. De familie kan uien, blad kool en spinazie kweken en op deze manier kunnen ze zichzelf voorzien van voeding. Geef een gezin een moestuintje►

Vrouwen & meisjes
Vrouwen zijn verantwoordelijk voor de helft van de globale voedselproductie, ze werken twee derde van alle arbeidsuren en toch verdienen ze slechts 10% van het inkomen van de hele wereld. Dat is de reden dat meisjes en vrouwen de kern vormen van ChildsLife’s projecten. Dit doen we binnen het thema “earn” met behulp van de volgende punten:

  • Micro krediet voor HIV+ moeders
  • Mchanganyiko vrouwengroep

Een paar projecten uitgelicht

Moestuintjes project

In de sloppenwijken leven hele families in golfplaten huisjes van een paar vierkante meter. Er is geen vruchtbare grond en nauwelijks genoeg geld voor eten. ChildsLife geeft gezinnen een keukentuintje en instructies, waardoor ze thuis groenten kunnen verbouwen. Het tuintje bestaat uit een stevige zak voorzien van goede, vruchtbare grond en kwalitatief hoogwaardige zaden. De familie kan uien, blad kool en spinazie kweken en op deze manier kunnen ze zichzelf voorzien van voeding.

Klein tuintje, grote impact! – In 2017 hebben we 300 vrouwen in ons “Reproductive, Maternal, Newborn & Child Health Program” trotse eigenaar kunnen maken van een keukentuintje. Het ChildsLife team in Kenia heeft gerapporteerd dat de hongermaand ‘Njaanuary’ dit jaar een stuk minder was bij deze gezinnen, omdat zij verse groenten uit eigen tuintje hadden. 

Mchanganyiko vrouwengroep

ChildsLife steunt initiatieven gericht op duurzame ontwikkeling en de Mchanganyiko vrouwengroep is daar een goed voorbeeld van. De Mchanganyiko vrouwengroep is opgezet door support van ChildsLife.

Om het initiatief van deze ondernemende en ambitieuze vrouwen te steunen heeft ChildsLife ze een gebouw, materialen, meubels en een watertank geboden.

Deze groep is al 18 jaar actief: de vrouwen zorgen voor een eigen inkomen door ruimtes te verhuren en de verkoop van water en frisdrank.

Daarnaast is er een dagopvang voor 40 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar, wat heel belangrijk is omdat het moeders met jonge kinderen in de gelegenheid stelt te werken terwijl hun kinderen veilig zijn.