Geef een school een kudde

Een kudde voor een school

In 2012 startte ChildsLife het succesvolle “geef een school een kudde” project. Dit project geeft Maasai gemeenschappen een bron van inkomsten om ze op weg te helpen naar een zelfredzame toekomst. ChildsLife geeft een kudde van minimaal 5 koeien of 15 geiten per school.

Veeteelt is altijd de belangrijkste bron van inkomsten geweest voor de traditionele Maasai bevolking. Ze zijn ervaren herders met veel lokale kennis. Scholen zorgen voor hun eigen kudde en als er jongen geboren worden dan worden deze na enige tijd weer verkocht. Dit genereert een inkomen wat weer ingezet kan worden voor de aanschaf van schoolmaterialen, voedsel voor school lunches, schoolmeubilair, lerarensalarissen of reparaties aan de school.

Het school management in samenwerking met de ouders en leraren is verantwoordelijk voor de uitvoering van het geef een school een kudde project. Sinds 2012 is het project met succes uitgerold op 7 scholen.

Hoe kun je helpen?
Via onze webshop kun je voor € 50,- een geit doneren of voor € 70,- een koe doneren. Dit is inclusief vaccinaties en complete check door de dierenarts.

doneer geit afrika

Uitgelicht project:

Een kudde voor de Elangata basisschool

ChildsLife doneerde een kudde van 30 geiten aan de Elangata basisschool in Olepolos, een Maasai gebied in Kenia. Het project is een groot succes dat niet alleen leerlingen van de school betrekt maar de hele gemeenschap.

De kudde groeide en al snel konden er geiten verkocht worden. De inkomsten vloeien terug naar de school zo kan deze zelf investeringen doen en de school draaiende houden.