Groentekassen op scholen in Kenia

Groentekassen bij scholen in Kenia

De bouw van groentekassen is een effectieve en beproefde manier om gemeenschappen en scholen op weg te helpen naar zelfredzaamheid.

De installatie van groentekassen zorgt voor een structurele voedselbron, afname van honger, een betere gezondheid voor de hele gemeenschap en geeft gemeenschappen en scholen een structurele bron van inkomsten.

In veel plattelandsgebieden in Afrika zorgen te veel zon, extreme droogte en de uitbraak van plagen voor een drastische afname van het beschikbare voedsel. Voor kleinschalige boeren en lokale gemeenschappen zorgen deze problemen niet alleen voor honger, ze hebben bovendien geen inkomsten om voedsel te kopen.

Een groentekas gebruikt relatief weinig water, de groenten worden biologisch gekweekt en de kas kan voedsel produceren voor de hele gemeenschap. Daarnaast wordt het voedsel verkocht op de lokale markt: dit geeft de lokale bevolking een inkomen.

Het geld kan men investeren in het onderhoud van de school,  de groentekas en in andere producten voor het voedselprogramma, zoals mais en rijst.

 

donatie goed doel kinderrechten

Expertise van Levarht
In het voorjaar van 2017 is ChildsLife een samenwerking gestart met Levarht, een belangrijke speler in de nationale en internationale markt in teelt van groente en fruit. Levarht deelt hun expertise in broeikassenteelt met ChildsLife. Telers bij ChildsLife groentekasprojecten op scholen en in gemeenschappen in Kenia worden door Levarht voorzien van voorlichting, on-site advies en kwalitatief goede zaden.

Levarht draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer hoog in het vaandel. 

In februari 2018 heeft Levarht een bezoek gebracht aan Kenia om hun kennis en expertise te delen met lokale telers van ChildsLife groentekassen. Een erg succesvol en waardevol bezoek! Lees het hele verslag ►

Op de hoogte blijven van alle ChildsLife projecten? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!