Grote vangst voor ChildsLife

Grote vangst voor ChildsLife

De veiling van het tweede vaatje nieuwe haring van Nederland heeft 25.000 euro opgebracht voor ChildsLife. Restaurant IJmond in IJmuiden organiseerde afgelopen dinsdag een haringparty voor haar gasten en lokale bedrijven waarbij traditiegetrouw volgens Amerikaans systeem geboden werd, alle losse bedragen liepen op tot maar liefst 50.000 euro.

Het vaatje haring ging onder de hamer onder begeleiding van veilingmeester Mieke de Jong. De sfeer zat er goed in en de spanning liep hoog op toen aan het einde van de veiling vijf ondernemers samen nog een extra bedrag van 5000 euro gaven. In totaal leverde de veiling 50.000 euro op. Dit bedrag werd verdeeld onder twee goede doelen, ChildsLife en de Nederlandse brandwondenstichting.

De opbrengst zet ChildsLife in ter ondersteuning van projecten. ChildsLife biedt al 2 decennia kansen voor kinderen die in extreme armoede opgroeien in Afrika en Oost-Europa. Met projecten gericht op onderdak, eten, onderwijs en zorg geeft ChildsLife kinderen de kans op een betere toekomst.