Be a Hero – Geef een meisjes een toekomst met een studiebeurs!

Be a Hero – Geef een meisjes een toekomst met een studiebeurs!

Samen kunnen we 75 meisjes uit de Kibera sloppenwijk in Kenia een studiebeurs geven aan het ChildsLife Vocational Centre. Laten we ze een onafhankelijke toekomst zonder armoede geven! 

75 studiebeurzen
Specifiek voor meisjes die in de sloppenwijk opgroeien in een extreme achterstandssituatie is ChildsLife op zoek naar financiering voor studiebeurzen. Door hun situatie is het voor deze meisjes of hun ouders/verzorgers niet mogelijk het schoolgeld op te brengen. Hierdoor wordt een kans op een toekomst zonder armoede heel erg beperkt. De ChildsLife beroepsopleiding in de sloppenwijk van Kibera is opgericht om jongeren in de sloppenwijk de kans te geven een beroep te leren. De beroepsopleiding is gebouwt door ChildsLife en sinds 2011 krijgen kansarme jongeren die opgroeien in Kibera de kans een vak te leren. ChildsLife heeft een wachtlijst met meisjes die dolgraag naar school zouden willen, maar niet kunnen.

Met name de opleidingen Basis Bedrijfsadministratie, Kleuteronderwijzeres en Coupeuse geeft hen goede kansen op werk en inkomen. Een studiebeurs kost € 540,- per studente en financiert de registratie, alle lesmaterialen, het schooluniform en examengeld voor het nationale Kenia examen.

Waarom meisjes?
In de armste sloppenwijken van Kenia worden meisjes en vrouwen het zwaarst getroffen door armoede. Ze krijgen bij voedselschaarste als laatste of helemaal niets te eten. Ook gaan ze veel minder vaak naar school dan jongens. Voor deze meisjes is de kans op een goede toekomst, zonder armoede, erg beperkt.

De 75 studentes worden in januari 2018 gescreend en geselecteerd en kunnen in februari starten met de opleiding