Humanitaire ramp in Kenia

Humanitaire ramp in Kenia

2.7 miljoen mensen alleen al in Kenia hebben geen voedsel en water. Kenia en omringende landen worden geteisterd door een humanitaire ramp van grote omvang. Extreme droogte bedreigt mensen, vee en de natuur.

Dit is een noodsituatie. De droogte wordt veroorzaakt door El Niño en extreem hoge temperaturen. Dit extreme weer heeft rivieren, waterputten en andere watervoorzieningen compleet uitgedroogd en er kan daardoor geen voedsel verbouwd worden. Een groot gedeelte van het land staat voor een ramp met desastreuze gevolgen. Helaas laten de voorspellingen zien dat deze droogte alleen maar toe zal nemen en waarschuwen de Verenigde Naties Kenia zich voor te bereiden op verslechtering van de situatie in 2017.

Het ontbreken van water heeft grote gevolgen. Er is geen voedsel beschikbaar voor schoolmaaltijden en soms worden scholen gesloten. Kinderen worden gedwongen meer dan 10 kilometer te lopen om water te halen en missen daardoor onderwijs. Deze urgente noodsituatie vraagt om oplossingen die levens redden. ChildsLife is actief in twee gebieden die geteisterd worden door extreme droogte. In het Makueni en Kajiado district wordt support geboden aan scholen en gemeenschappen.  ChildsLife biedt hulp aan meer dan 10 scholen in Makueni en Kajiado en ChildsLife programma’s hebben meer dan 20.000 kinderen hulp geboden.

ChildsLife vecht al 15 jaar tegen droogte met effectieve waterprojecten, variërend van een complete boorput met irrigatievoorzieningen tot watertanks. Om deze crisissituatie het hoofd te bieden zal ChildsLife extra hulp inzetten zoals watertrucks om de tanks op scholen te vullen. Veel scholen en gemeenschappen wenden zich tot ChildsLife voor hulp. En op deze hulp moeten zij kunnen rekenen.

Met jouw hulp kunnen we deze humanitaire ramp helpen bestrijden.

doneer-nu-button