Live, Learn, Earn programma

ChildsLife Live, Learn, Earn programma

Dit unieke programma is erop gericht om vrouwen in de sloppenwijk met de diagnose hiv-aids een nieuwe kans te geven. Het doel van het ChildsLife Live, Learn, Earn (LLE) programma is een toekomst creëren voor vrouwen die dachten geen toekomst meer te hebben. Deze vrouwen zijn bijna altijd moeder en soms grootmoeder. Ze doorlopen in het LLE programma 3 fases en krijgen sociale steun, medische hulp, psychologische begeleiding en business training. Nadat ze met succes het programma doorlopen hebben ontvangen ze een micro krediet wat hen de mogelijkheid geeft een eigen bedrijfje te beginnen.

help hiv moeders afrika

Waarom is deze hulp zo belangrijk?
Wanneer vrouwen de diagnose hiv-aids krijgen stort hun wereld in elkaar. Ze worden door hun gemeenschap en familie veroordeeld en soms door hun partner verlaten. Een moeder komt dan helemaal alleen te staan voor de zorg van haar kinderen. Omdat zij ook nog eens ziek is, is het voor haar ontzettend moeilijk om te gaan werken en geld te verdienen en thuis brood op de plank te krijgen.

Om deze reden zijn de 3 fases van het ChildsLife Live, Learn, Earn programma belangrijk.

Fase 1 Live: medische hulp, therapie en voedselpakketten om weer op kracht te komen.
Fase 2 Learn: groepstherapie en een breed spectrum aan workshops, o.a. in het voorkomen van HIV/ aids en voorbehoedsmiddelen. Fase 3 Earn: Business training/ scholing en na het afronden van hun scholing een microkrediet om hun eigen bedrijfje te kunnen starten. Zo gaan deze vrouwen een financieel zelfstandige toekomst tegemoet samen met hun kinderen.

Wat hebben we bereikt?
ChildsLife heeft met dit succesvolle programma al meer dan 1900 vrouwen geholpen op weg naar een zelfstandig toekomst. Daarmee hebben niet alleen 1900 vrouwen, maar ook zo’n 9500 kinderen de kans gekregen op een betere toekomst.

help hiv moeders afrika

Mobikit met solar-computertechnologie in het LLE programma

Met een internationale subsidie heeft ChildsLife het ‘ChildsLife netwerk van zorgverleners’ geintroduceerd in het Live, Learn, Earn programma voor hiv moeders. Met behulp van innovatieve solar-computertechnologie worden medische professionals in het ChildsLife netwerk in staat gesteld om hardnodige pre- en postnatale zorg te bieden aan vrouwen met hiv in de sloppenwijken van Nairobi in Kenia.

Slechts 10% van vrouwen in Keniaanse sloppenwijken ontvangt enige vorm van prenatale zorg. Het hiv-virus vormt een ernstige bedreiging voor moeders en hun ongeboren kind.
Om toegang tot gezondheidszorg voor zwangere vrouwen met hiv te verbeteren en de overdracht van het virus naar pasgeborenen te voorkomen, heeft ChildsLife dit ‘Health Care Provider Network’ ontwikkeld. Met solar-laptops, op maat gemaakte software en medikits bezoeken ChildsLife veldverpleegkundigen de aanstaande moeders waarna alle nodige medische hulp en de bevalling in een lokaal ziekenhuis toegankelijk is via het ChildsLife netwerk.