ChildsLife – een bijzondere reis

23 jaar ChildsLife- Een bijzondere reis!

ChildsLife vierde haar 23ste verjaardag en we keken met gepaste trots terug op de ontwikkeling van de organisatie in de laatste twee decennia, de behaalde resultaten en de grote impact hiervan op zo veel kinderen en hun leefgemeenschap.

De eerste 10 jaar…

De reis begon in oktober 1996 toen Patricia Korver-Kicak de organisatie oprichtte.

Na vele jaren in management posities bij internationale non-profits besloot zij haar ervaring en expertise in te zetten voor een nieuwe organisatie. Een organisatie anders dan anderen, één die werkelijk luistert naar wat mensen nodig hebben. Een organisatie met een doordachte werkwijze die samen met de lokale gemeenschappen werkt aan haalbare duurzame resultaten voor een daadwerkelijke impact. Eén die werkt aan de toekomst voor mensen die dachten er geen te hebben.

‘Voedselhulp voor Kinderen’ (VVK)

Als Voedselhulp Voor Kinderen (ofwel VVK) startte de missie met noodvoedselhulp transporten voor gezinnen in armoede in Oost-Europa.

Binnen een jaar breidde VVK de hulpverlening uit naar Afrika. In 1999 waren er in 11 landen projecten gerealiseerd. In 2004 wijzigde de naam in ChildsLife voor een betere nationale en internationale herkenbaarheid.

Ten tijde van het 10 jarig jubileum had ChildsLife meer dan € 34.5 miljoen aan publieke en private fondsen besteed in 30 landen.

ChildsLife ontwikkelt zich tot organisatie met een scala aan programma’s gericht op voedsel en zorg om de levens van vrouwen en kinderen te verbeteren.

Het volgende decennium

In het tweede decennium ontwikkelt ChildsLife zich naar volwassenheid.

ChildsLife heeft kantoren in Nederland, Kenia, Roemenië en een vrijwilligerskantoor in de USA. De focus verlegt zich naar ondersteuning van leefgemeenschappen en duurzame ontwikkeling door grootschalige
infrastructurele projecten. Ook gender ongelijkheid bestrijden we met programma’s specifiek gericht op vrouwen en meisjes, zoals het succesvolle Live Learn Earn programma dat vrouwen in de sloppenwijk met de diagnose hiv aids een zelfredzame toekomst biedt.

ChildsLife ontwikkelde een succesvol programma in Afrika en Oost-Europa.

ChildsLife programma’s bestaan uit geïntegreerde en verbonden componenten Infrastructuur, Eten, Onderwijs en Zorg. Hoewel de omvang van de projecten is gegroeid en de focus gewijzigd, blijft ChildsLife bij het hulp op maat principe, aansluitend bij de lokale behoeften. Een relatief simpele oplossing kan de grootste impact hebben. Heden, in 2016 ondersteunt ChildsLife meer dan 16.000 kinderen per maand en biedt een uitgebreid en gevarieerd ontwikkelingshulp programma. ChildsLife is een katalysator voor verandering en versterkt gemeenschappen met duurzame oplossingen voor een betere toekomst.

 

Nu…

ChildsLife biedt maandelijks meer dan 16.000 kinderen hulp met een uitgebreid en divers ontwikkelingsprogramma. ChildsLife brengt duurzame verandering en versterkt mensen gemeenschappen met duurzame oplossingen voor een betere toekomst, zonder de support van ChildsLife.

We kijken uit naar de volgende 20 jaar, hoewel we liever in een wereld zouden leven waarin onze hulp niet nodig is. Tot die tijd zal ChildsLife, met uw hulp, hard werken om de levens van zoveel mogelijk mensen te verbeteren!