persbericht – Levarht in Kenia

persbericht – Levarht in Kenia

Groente telen voor een zelfstandige toekomst

Vorige week heeft Arjan Levarht samen met Paul Sugut van ChildsLife diverse scholen bezocht in Kenia. Tijdens deze reis is er ruimte geweest voor het delen van de gezamenlijke passie op het vlak van groente en fruit en is er kennis uitgewisseld over het optimaliseren van de teelopbrengst.  Daarnaast hebben Arjan en Paul met eigen ogen kunnen zien hoe succesvol de eerste tomatenoogsten zijn. Eind vorig jaar zijn de eerste zaden verstuurd en nu een aantal maanden later zijn de eerste tomaten verwerkt in de schoolmaaltijden of verkocht op de lokale markt. Naast de tomaten worden er ook paprika’s en koolsoorten geteeld. Arjan en Paul zijn met zeer veel enthousiasme en dankbaarheid ontvangen. Het is dan ook niet voor niets dat zij terugkijken op een indrukwekkende reis, waarbij naast kennisuitwisseling ook tijd was voor een voetbalwedstrijd in Levarht tenues.

ChildsLife heeft meerdere projecten in diverse regio’s in Kenia. De broeikas projecten waarin Levarht en Brazander deelnemen zijn slechts een onderdeel van de vele initiatieven die er plaatsvinden.

Quote Arjan:

“We zijn trots op het feit dat wij onze passie voor groente en fruit op deze manier kunnen inzetten zodat wij onze maatschappelijke bijdrage kunnen leveren voor de toekomst van deze kinderen”.