Studiebeurzen voor meisjes in Kenia – Op naar een toekomst zonder armoede

Studiebeurzen voor meisjes in Kenia – Op naar een toekomst zonder armoede

We willen 75 studiebeurzen geven aan meisjes in Kenia. Hiermee krijgen ze een eerlijke kans op een toekomst zonder armoede. U kunt het verschil maken door te doneren. 

Specifiek voor meisjes die in de sloppenwijk opgroeien in een extreme achterstandssituatie is ChildsLife op zoek naar financiering voor studiebeurzen. Door hun situatie is het voor deze meisjes of hun ouders/verzorgers niet mogelijk het schoolgeld op te brengen. De ChildsLife beroepsopleiding in de sloppenwijk van Kibera is opgericht om jongeren in de sloppenwijk de kans te geven een beroep te leren. De beroepsopleiding is gebouwt door ChildsLife en sinds 2011 krijgen kansarme jongeren die opgroeien in Kibera de kans een vak te leren. ChildsLife heeft een wachtlijst met meisjes die dolgraag naar school zouden willen, maar niet kunnen.

Met name de opleidingen Basis Bedrijfsadministratie, Kleuteronderwijzeres en Coupeuse geeft hen goede kansen op werk en inkomen. Een studiebeurs kost € 540,- per studente en financiert de registratie, alle lesmaterialen, het schooluniform en examengeld voor het nationale Kenia examen.

Waarom meisjes?
Vrouwen hebben vaak een sleutelrol als het gaat om de bestrijding van armoede. Als je een vrouw ondersteunt, help je daarmee tegelijk de productiviteit van hele families en gemeenschappen en kan de cyclus van armoede worden doorbroken. Daarom investeert ChildsLife in vrouwen en meisjes.

De 75 studentes worden in januari 2018 gescreend en geselecteerd en kunnen in februari starten met de opleiding

Details:
Wat:                              75 studiebeurzen
Voor wie:                       Meisjes van 16 – 22 jaar
Waar:                            Kibera sloppenwijk, Nairobi, Kenia
Kosten studiebeurs:      € 540,-
Benodigd bedrag:         € 40.500,-