Geef een meisje een toekomst met een studiebeurs 2017

shafira-help-meisjes-kenia

Shafira (16 jaar) met haar broertje en nichtje. Shafira heeft de verantwoordelijkheid over haar 2 jongere broertjes. Haar vader heeft ze helaas nooit gekend en haar moeder is 3 jaar geleden overleden aan de gevolgen van aids. Gelukkig kon haar tante hen in huis nemen, maar ze verdient niet genoeg geld om haar eigen kinderen en Shafira en haar broertjes te kunnen onderhouden. Shafira neemt elke dag losse klusjes aan om haarzelf en haar broertjes te kunnen voorzien van eten. Shafira was een goede leerling maar geld voor een vervolgopleiding is er gewoonweg niet.

Met een opleiding zou ze een vaste baan kunnen krijgen waardoor ze een stabiel en goed inkomen heeft. Zo zou ze een goede toekomst kunnen creëren voor haarzelf en haar broertjes.

 

scholarships girls giving tuesday

Details:
Wat: Studiebeurzen
Voor wie: Meisjes 16 – 22 jr
Waar:  ChildsLife Vocational Centre
Nairobi, Kenia
Kosten studiebeurs: € 590,-

vocational centre school

Help mee!

Samen kunnen we meisjes uit de Kibera sloppenwijk in Kenia een studiebeurs geven aan het ChildsLife Vocational Centre. Laten we ze een onafhankelijke toekomst zonder armoede geven! 

Studiebeurzen voor meisjes
Specifiek voor meisjes die in de sloppenwijk opgroeien in een extreme achterstandssituatie is ChildsLife op zoek naar financiering voor studiebeurzen. Door hun situatie is het voor deze meisjes of hun ouders/verzorgers niet mogelijk het schoolgeld op te brengen. Hierdoor wordt een kans op een toekomst zonder armoede heel erg beperkt. De ChildsLife beroepsopleiding in de sloppenwijk van Kibera is opgericht om jongeren in de sloppenwijk de kans te geven een beroep te leren. De beroepsopleiding is gebouwd door ChildsLife en sinds 2011 krijgen kansarme jongeren die opgroeien in Kibera de kans een vak te leren. ChildsLife heeft een wachtlijst met meisjes die dolgraag naar school zouden willen, maar niet kunnen.

Met name de opleidingen Basis Bedrijfsadministratie, Kleuteronderwijzeres en Coupeuse geeft hen goede kansen op werk en inkomen. Een studiebeurs kost € 590,- per studente en financiert de registratie, alle lesmaterialen, het schooluniform en examengeld voor het nationale Kenia examen.

Waarom meisjes?
In de armste sloppenwijken van Kenia worden meisjes en vrouwen het zwaarst getroffen door armoede. Ze krijgen bij voedselschaarste als laatste of helemaal niets te eten. Ook gaan ze veel minder vaak naar school dan jongens. Voor deze meisjes is de kans op een goede toekomst, zonder armoede, erg beperkt.

graduates-girls-vocational

Geslaagde studenten ChildsLife Vocational Training Centre.

 

ChildsLife heeft een ANBI status.