Het verhaal van Ingenieur Sam

Het verhaal van ‘Ingenieur Sam’

Samuel Memusi Mamia ook wel bekend als ‘Ingenieur Sam’, is afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Nairobi en heeft een mooie baan bij General Electric in Nairobi.

sam-graduation-niet-groter-beschikbaar

Dit is Sam’s verhaal:

sam-at-work-niet-groter-beschikbaar

“Ik ontmoette ChildsLife in 2003 toen ik 16 jaar oud was en had bijna mijn basisschool afgerond. Als jongen van arme Maasai komaf, was voor mij het doorstromen naar de middelbare school simpelweg geen optie. Precies toen kruiste mijn pad met ChildsLife directeur Patricia Korver-Kicak tijdens haar projectbezoek aan het ChildsLife scholenprogramma in de regio. Ik werkte hard en haalde hoge cijfers dus ChildsLife zag mijn potentieel en bood me een studiebeurs voor de Olkejuado Middelbare school in Kajiado County. Binnen 4 jaar kon ik mijn middelbare school afronden met zulke goede resultaten dat ik me in kon schrijven op de TU in Nairobi. Het leek allemaal wel een droom! Ook mijn universitaire studie doorliep ik goed en zodra ik afstudeerde kon ik aan de slag bij General Electric in Nairobi”.

Sam is zijn roots zeker niet vergeten, en is nauw betrokken met zijn Maasai community en werkt hard om daar te helpen verandering te brengen.