Nalaten met legaat of testament

Nalaten

Het opnemen van ChildsLife in uw testament is één van de manieren om ChildsLife te steunen. Daarmee kunt u, zelfs na uw dood, blijven investeren in een betere toekomst voor kinderen. ChildsLife zorgt ervoor dat uw nalatenschap goed terecht komt.

Een toekomst voor kinderen in armoede, iets mooiers kunt u niet nalaten. 

Erfbelasting en ANBI

Er wordt géén erfbelasting betaald wanneer u nalaat aan ChildsLife. Over een nalatenschap wordt erfbelasting geheven die voor rekening van de erfgenamen komt. Dit geldt echter niet voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) zoals ChildsLife. Geld en goederen die ChildsLife ontvangt uit nalatenschappen en schenkingen zijn vrijgesteld van erfbelasting. Dus of het nu om een groot of een klein bedrag gaat, uw totale gift komt ten goede aan kinderen in extreme armoede.

Donateur aan het woord:

“Ik draag ChildsLife een warm hart toe en ik weet uit persoonlijke contacten met de organisatie en uit de vele berichten en nieuwsbrieven, dat de hulp héél rechtstreeks ter plaatse wordt gegeven en direct ten goede komt aan arme, zieke of gehandicapte kinderen. Ik heb geen kinderen, mijn familie is in goeden doen, dus kwam ik zo op het idee ChildsLife als erfgenaam in mijn testament te benoemen. Nu kan ik nog over mijn geld beschikken, maar mocht mij onverhoopt iets overkomen dan heb ik nu alvast geregeld dat mijn nalatenschap aan het goede doel dat ChildsLife nastreeft, ten goede komt.” Herman, 75 jaar

 


Brochure

We begrijpen dat u tijd en gedegen informatie nodig heeft om hierover een besluit te nemen. U kunt de ChildsLife nalatenschap brochure hier downloaden.

Ook uw notaris kan u informeren over de mogelijkheden om ChildsLife tot erfgenaam te benoemen.

 

 

Contactpersoon

Wellicht vindt u het prettig om persoonlijk kennis te maken met ChildsLife. U bent altijd van harte welkom op ons kantoor in Haarlem.

Carlian van Klarenbosch
Tel: 023 557 0081

E-mail: c.vanklarenbosch@childslife.nl

Uw legaat of testament kunt u ook online zelf regelen

Dat is gemakkelijk, u kunt voor ChildsLife, online, zo vanuit uw eigen stoel, een legaat opstellen of een testament maken, waarin u een bedrag opneemt voor de ChildsLife kinderhulpprojecten.

ChildsLife werkt samen met NuNotariaat en DoeHetZelfNotaris waar u online, helder en tegen redelijk tarief uw testament en/of legaat kunt opstellen.

Bezoek een van onderstaande websites en u kunt meteen aan de slag om samen met ChildsLife, ook in de toekomst, kinderlevens te redden.

 

Testament

ChildsLife biedt u 2 mogelijkheden voor uw online testament: NuNotariaat en DoeHetZelfNotaris. 

Bij Nunotariaat kunt u in 3 gemakkelijke stappen uw testament opmaken. Daarin kunt u ChildsLife als begunstigde opnemen. U kiest het type testament dat u wilt, vult de gegevens in en later gaat u het testament ondertekenen bij een aangesloten notaris bij u in de buurt. Het testament wordt opgenomen in het Centraal Testament Register. Bezoek: NuNotariaat.nl en u kunt direct een begin maken met uw testament.

 

Bij DoeHetZelfnotaris kunt u eveneens terecht voor het opstellen van een testament. Op de website DoeHetZelfNotaris.nl vult u de gegevens in die op uw situatie van toepassing zijn en u gaat het testament later ondertekenen bij een aangesloten notaris in uw omgeving. Het testament wordt geregistreerd bij het Centraal Testament Register.

 

Legaat

Dit kan een legaat zijn zonder dat u een testament heeft of als aanvulling op uw bestaande testament. U vult de akte online in op DoeHetZelfNotaris.nl. Later gaat u de akte ondertekenen bij een aangesloten DoeHetZelf notaris. De akte kost slechts € 149,- incl BTW en registratie in het Centraal Testament Register. Bij een legaat vanaf € 1.000,- neemt ChildsLife deze kosten op zich.