Scholen

ChildsLife op school

Goed onderwijs is de sleutel naar een betere toekomst, het geeft kinderen de kans zich te ontwikkelen en verder te komen in het leven. Wereldwijd gaan er echter 57 miljoen kinderen niet naar school, waarvan het merendeel meisjes. ChildsLife gelooft dat we kinderen hun recht op goed onderwijs niet mogen ontnemen en biedt onderwijs dat past binnen de lokale cultuur, van kleuterschool tot beroepsopleiding. Onderwijs is een van ChildsLife’s kernthema’s.

Wie begrijpt het belang van goed onderwijs beter dan een school zelf? ChildsLife werkt graag samen met leerlingen en docenten in Nederland. Nieuwsgierig? Vraag een gastles aan.

Gastles

Bij een actiedag of sponsorloop op school geeft ChildsLife de aftrap met een gastles. We bieden informatie en verdieping over de school of het project dat gesteund wordt door de opbrengst.

Armoede, wat is dat precies? Hoe ziet je leven eruit als je moet werken om je familie te helpen? Dat laten wij zien tijdens een ChildsLife gastles. Leerlingen worden uitgedaagd mee te denken over mondiale problemen als armoede, honger en sociale ongelijkheid. Een gastles sluit aan bij verschillende kerndoelen en schoolvakken van zowel het basis- als het middelbaar onderwijs. De focus ligt op een thema en een land of regio zoals:

  • Kansen voor meisjes in Afrika
  • Het belang van schoon drinkwater
  • Armoede in Roemenië of Moldavië

Persoonlijk onderwijs

ChildsLife biedt met een gastles of presentatie uniek en persoonlijk onderwijs. Leerlingen leren hoe het leven van hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden eruit ziet en krijgen de kans om zelf iets te doen. Het is geschikt voor kinderen, jongeren en jong volwassenen. Een gastles is maatwerk. Neem contact op met Carlian van Klarenbosch via info@childslife.nl en informeer naar de mogelijkheden!
Klik hier voor de ChildsLife gastlesflyer.

Een school voor een school

Met je school een school of ander ChildsLife project adopteren voor een langere periode heeft veel voordelen!

  • Het brengt relaties tot stand tussen kinderen en jongeren hier en in de ChildsLife project landen
  • We laten zien wat het resultaat is van jullie inspanningen
  • Je investeert in de toekomst: De ervaring leert dat scholen in ontwikkelingslanden een aantal jaren nodig hebben om te groeien naar financiële onafhankelijkheid en daarna op eigen kracht verder gaan.

Iedere samenwerking met een school wordt door ChildsLife op maat gemaakt. Neem daarom contact op met Carlian van Klarenbosch via info@childslife.nl of 023 – 5570081 en informeer naar de mogelijkheden.