< Terug naar alle berichten

Uw aandacht voor noodtoestand in Oost-Afrika

childslife noodtoestand Kenia

Kenia, 29/11/2021.
De noodtoestand is uitgeroepen in 29 provincies in Kenia. Hier viel de afgelopen 2 regenseizoenen amper regen. Dit gaat verder leiden tot verslechterde condities voor de landbouw, langere afstanden tot gezond drinkwater, de conditie van veestapels verslechtert en verminderde melkproductie.

Dit in combinatie met de gevolgen van de coronapandemie betekent dat ruim 2 miljoen Kenianen te maken hebben met acute voedsel- en watertekorten. Kinderen dreigen ondervoed te raken.

Er moeten dringend levensreddende maatregelen worden genomen. Wereldwijd wordt erkend dat de uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid pas kunnen worden aangegaan als er veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) beschikbaar zijn in de armste gemeenschappen.

Om de huidige crisis aan te pakken, werkt ChildsLife met 10 scholen in de provincies Makueni en Kajiado, in het getroffen gebied, die ondersteuning nodig hebben met de distributie van schoon water en noodvoedsel.

Dit initiatief zal ervoor zorgen dat meer dan 6.000 kinderen op school blijven, toegang tot schoon drinkwater hebben en een warme maaltijd krijgen.

Wat nu z.s.m. moet gebeuren is de financiering om water en noodvoedsel mogelijk te maken.

Alstublieft steun ons vandaag want alle hulp en snelheid is nodig om de situatie onder controle te krijgen en niet te laten verergeren.

Met een gift van € 50,- helpt u 6 kinderen in deze crisis
Helpt u mee?  Doneer nu

 

– Laatste Bericht –

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife breidt uit naar Kilifi County in Kenia. We blijven verschillende achtergestelde gemeenschappen bezoeken om kansen voor ...