Schoolmaaltijden

ChildsLife biedt onderwijs mét school lunches en dat is van groot belang omdat kinderen die in extreme armoede in de sloppenwijk opgroeien, zo in ieder geval éénmaal per dag een voedzame maaltijd krijgen.

In veel ontwikkelingslanden is het tekort aan voedsel een dagelijkse realiteit. In de gebieden waar extreme armoede heerst, staan kinderen met honger op en gaan ze met honger naar bed. Honger op doorgaande basis is meer dan het knorren van een lege maag. Het betekent gestremde fysieke en mentale ontwikkeling, vatbaar zijn voor (ernstige) ziektes, verminderde prestaties op school of zelfs het wegblijven van school. Om effectief onderwijs te garanderen krijgen alle kinderen op ChildsLife scholen een warme en voedzame school lunch. Voor veel kinderen die in extreme armoede leven is dit de enige maaltijd die ze krijgen op een dag.

Door het school lunch programma is de presentie op deze scholen erg hoog. Dit komt doordat de kinderen minder vaak ziek zijn, maar ook omdat de warme maaltijd voor ouders een stimulans is hun kinderen naar school te sturen. De school lunch betekent immers één mond minder om te voeden.