< Terug naar alle berichten

Wereldvoedseldag 2022

Toegang tot voldoende veilig, voedzaam en gezond voedsel voor iedereen!
Hiervoor wordt wereldwijd aandacht gevraagd op Wereldvoedseldag op 16 oktober.

Dat is nu belangrijker dan ooit. Want de aanhoudende pandemie, conflicten, klimaatverandering, stijgende prijzen en internationale spanningen hebben ernstige gevolgen voor de wereldwijde voedselzekerheid.

Wat doet ChildsLife

Een van de pijlers van het ChildsLife programma is voedselzekerheid. ChildsLife stimuleert en geeft mensen handvatten om voor zichzelf te zorgen. Daarom krijgen kwetsbare moeders in sloppenwijken een eigen moestuin of keukentuintje om hun eigen groente te verbouwen. Ook worden groentekassen bij scholen geplaatst als aanvulling op het schoollunchprogramma. ChildsLife biedt onderwijs mét schoolmaaltijden en dat is van groot belang omdat kinderen die in extreme armoede opgroeien zo in ieder geval éénmaal per dag een voedzame maaltijd krijgen.

Voedselhulp

Tijdens crisissituaties, zoals de Oekraïne oorlog, mobiliseert ChildsLife extra voedselhulp door middel van voedselpakketten. We zorgen ervoor dat Oekraïense vluchtelingengezinnen die verblijven in Roemenië regelmatig voedselpakketten ontvangen met eten, drinken en hygiëne artikelen. De kosten per gezin per maand zijn € 75.

Hiervoor vragen wij om jouw hulp.
Neem jij met een donatie een maandpakket voor je rekening?

Dank je wel voor jouw steun op deze Wereldvoedseldag!

 

 

 

 

 

 

– Laatste Bericht –

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife breidt uit naar Kilifi County in Kenia. We blijven verschillende achtergestelde gemeenschappen bezoeken om kansen voor ...