< Terug naar alle berichten

Zero Tolerance for Female Genital Mutilation!

06/02/2022 Rondom deze internationale dag vragen wij uw aandacht voor Meisjesbesnijdenis of FGM (Female Genital Mutilation). Dit is helaas een veel voorkomende culturele traditie toegepast op meisjes tussen de 8 en 15 jaar oud. Meisjesbesnijdenis is een grove schending van de mensenrechten. Het brengt enorme gezondheidsrisico’s mee. Vrouwen moeten een leven lang voortleven met de fysieke pijn en psychische klachten en krijgen meestal geen medische of psychische zorg. Naast medische complicaties heeft deze traditie vaak als consequentie dat meisjes jong worden uitgehuwelijkt. Dat zal betekenen dat zij hun schoolcarrière vroegtijdig stoppen en dus verder onderwijs, een baan en de kans op een goede toekomst mislopen.

In 2019 startte ChildsLife haar eerste FGM preventie programma in Kuria in Kenia, waar FGM zeer gangbaar is. Hier werken we samen met een aantal gemeenschappen en stammen om meisjes van FGM te redden. Een brede samenwerking is opgezet met meisjes, jongens, ouders, grootouders, gemeenschapsleiders, lokale scholen, sociale dienstverleners, ministerie van onderwijs, Anti FGM board Kenya en zelfs de politie. Uitgebreid cursusmateriaal is ontwikkeld waarmee 2 programma coördinatoren, 5 field officers en 2 verpleegkundigen uitreiken naar een brede doelgroep om voorlichting en counseling te geven, workshops te organiseren en persoonlijke gesprekken te voeren.  Ook de beïnvloeding van gemeenschapsleiders en samenwerking met lokale politie is opgezet en cruciaal in de strijd tegen FGM. De lokale media ondersteunt het programma met uitzending op lokale radio en tv stations.

We hebben mooie resultaten behaald en inmiddels 1000 meisjes ondersteund en gered.

Maar we zijn er nog niet en werken hard om nog veel meer meisjes te redden uit deze gruwelijke praktijk. De doelstelling is minimaal 500 meisjes per jaar veilig te stellen.

HELP MEE IN DE STRIJD TEGEN FGM!

 

 

 

– Laatste Bericht –

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife op een nieuwe locatie!

ChildsLife breidt uit naar Kilifi County in Kenia. We blijven verschillende achtergestelde gemeenschappen bezoeken om kansen voor ...