Programma Zorg

Mensen hebben zorg nodig.  Helaas is voor vele kwetsbare mensen is zorg onbereikbaar. Kleine aandoeningen of gebrek aan geboortezorg kunnen tot onnodige sterfte leiden.

Daarnaast HIV+ is een probleem van immense omvang. Er wordt geschat dat meer dan dertig miljoen mensen wereldwijd zijn besmet met HIV. En 95 procent van deze patiënten woont in ontwikkelingslanden. AIDS is de belangrijkste doodsoorzaak in sub Sahara Afrika en gezondheidssystemen worden overspoeld. De ziekte zorgt ervoor dat kinderen niet naar school kunnen omdat ze zelf ziek zijn of omdat hun familieleden ziek zijn en niet meer voor een inkomen kunnen zorgen. Veel jongeren werden hard getroffen wat funest is voor een land, want zij vormen de beroepsbevolking. Wereldwijd verloren miljoenen kinderen 1 of beide ouders aan AIDS.

Wat doet ChildsLife

ChildsLife maakt toegang tot zorg toegankelijk en geeft mensen handvatten, kennis of soms zelf faciliteiten om hun situatie te kunnen verbeteren.
ChildsLife ondersteunt vrouwen besmet met hiv en zorgt dat zij in verbeterde gezondheid een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen zodat ze voor hun gezin kunnen blijven zorgen.
In een Maasai gemeenschap in Olepolos, reeds ondersteunt met de aanleg van scholen, bouwt ChildsLife een kliniek. In deze gemeenschap is de kindersterfte erg hoog en er is geen medische post in de nabije omgeving.
In Roemenië ondersteunt ChildsLife jonge moeders in het First Step in Life programma dat is opgezet om het verlaten van pasgeborenen te voorkomen. Ook ondersteunt ChildsLife kinderinstituten en scholen in Oost-Europa met hulpgoederen zoals kleding, dekens, hygiëne producten, babyspullen, schoolspullen en speelgoed.

Projecten zorg

Kijk wat er zoal is bereikt dankzij supporters 

Een nieuwe kliniek in Maasai land

Een nieuwe kliniek in Maasai land

ChildsLife heeft een medische kliniek voor de Maasai Oloropil gemeenschap te Kajiado in Kenia gebouwd. De noodzaak voor de Oloropil kliniek was erg hoog. Het gebied heeft nooit eerder medische faciliteiten gehad en dit is de eerste kliniek .  Tot voorkort was de dichtstbijzijnde kleine EHBO-post op 15 kilometer gelegen. De afstand naar het dichtstbijzijnde districtsziekenhuis was zelfs nog groter, namelijk 60 kilometer. In noodgevallen was de situatie bedreigend omdat er geen ambulance is ...
Ondersteuning voor Oekraïense gezinnen

Ondersteuning voor Oekraïense gezinnen

ChildsLife biedt humanitaire hulp aan Oekraïense gemeenschappen en vluchtelingengezinnen. De geboden hulp is divers en aangepast op individuele behoeften van ontheemde moeders en kinderen. Zo zijn er door ChildsLife opvangcentra in Roemenië en Moldavië ingericht en bevoorraad met vitale hulpgoederen. Het centrum voor gehandicapte kinderen in Barlad, Oost-Roemenië ontfermt zich in samenwerking met ChildsLife over vluchtelingenkinderen met een beperking. Sommige gezinnen hebben medische ...
Preventie van meisjesbesnijdenis FGM

Preventie van meisjesbesnijdenis FGM

In 2019 startte ChildsLife haar eerste programma ter preventie van meisjesbesnijdenis (FGM) in Kuria in Kenia. Hier werken we samen met een aantal gemeenschappen en stammen om meisjes van FGM te redden. Een brede samenwerking is opgezet met meisjes, jongens, hun ouders, de gemeenschapsleiders, lokale scholen, sociale dienstverleners, ministerie van onderwijs, Anti FGM board Kenya en zelfs de politie. Uitgebreid cursusmateriaal is ontwikkeld waarmee diverse programma coördinatoren, field ...
First Step in Life programma

First Step in Life programma

Het ChildsLife het First Step in Life programma is een samenwerking met de lokale kinderbescherming en de Roemeense overheid. Zwangere vrouwen krijgen begeleiding van een sociaal werker. Ook ontvangt iedere moeder een kraampakket met essentiële benodigdheden. De sociaal werker stelt vast of moeders verdere begeleiding nodig hebben. Daardoor kan er tijdig hulp geboden worden aan families die dit echt nodig hebben. Door armoede en gebrek aan perspectief komt het veel voor dat moeders op het ...