ChildsLife Vocational Centre

ChildsLife Vocational Centre, Kenia

De ChildsLife beroepsopleiding in de sloppenwijk van Kibera (Kenia, Afrika) is opgericht om jongeren in de sloppenwijk de kans te geven een beroep te leren en een goede toekomst op te bouwen zonder armoede.

Wat doet het ChildsLife Vocational Centre?
De beroepsopleiding is gebouwd door ChildsLife en sinds 2011 krijgen kansarme jongeren die opgroeien in Kibera in Kenia de mogelijkheid een vak te leren. De beroepsopleiding biedt effectieve en goede opleidingen die aansluiten op de lokale arbeidsmarkt zodat afgestudeerden meteen aan de slag kunnen. De beroepsopleiding biedt een breed spectrum aan opleidingen zoals coupeuse, bedrijfsadministratie, kleuteronderwijzeres, elektrotechniek en ICT. Al deze opleidingen zijn zo opgezet dat afgestudeerden een baan kunnen vinden of hun eigen bedrijfje kunnen beginnen. In aanvulling op de opleiding krijgen studenten een life skills training, een praktische en uitgebreide cursus die de leerlingen helpt zich voor te bereiden op een leven buiten de sloppenwijk.

Waarom is een beroepsopleiding zo belangrijk?
Door een vak te leren is de kans op een vaste baan vele malen groter. Door een vaste baan kunnen de afgestudeerden en hun toekomstige gezinnen opgroeien in financiële stabiliteit, zonder armoede. Hierdoor wordt de vicieuze cirkel van armoede doorbroken.

 

graduates-girls-vocational

Wat hebben we bereikt?
De ChildsLife beroepsopleiding heeft een opleiding geboden aan al meer dan tweeduizend studenten en hen de kans gegeven op een betere toekomst. 80% van alle afgestudeerden hebben een baan gevonden in de lokale gemeenschap en lokale industrie en 10% is met succes een eigen bedrijfje begonnen. 

scholarships girls giving tuesday

Denisha (16 jaar): “Door de opleiding Coupeuse aan de ChildsLife beroepsopleiding zie ik eindelijk een goede toekomst voor me: Een baan en mijn eigen gezin dat niet in armoede hoeft te leven.”

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van het onderwijs op het ChildsLife Vocational Centre in Kenia? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!