ChildsLife Keukentuintje

ChildsLife Keukentuintje

Childslife keukentuintje

Onze ChildsLife collega’s in Nairobi hebben een mooi en duurzaam initiatief bedacht op het gebrek aan vruchtbare grond en voedsel in de sloppenwijken in Nairobi. Ze gaven enkele gezinnen een stevige zak gevuld met vruchtbare grond en zaden en gaven hen instructies voor het verzorgen van dit “keukentuintje”. Al snel konden ze eten van hun allereerste oogst!

We hebben het keukentuintje nu toegevoegd in onze webshop, zodat we nog meer van deze tuintjes kunnen geven aan gezinnen in extreme armoede.

Geef een keukentuintje aan een gezin    € 16,-
Met dit cadeau geeft ChildsLife één keukentuintje aan een gezin dat in de sloppenwijken van Nairobi, Kenia woont. In deze sloppenwijken leven hele families in golfplaten huisjes van een paar vierkante meter. Er is geen vruchtbare grond en nauwelijks genoeg geld voor eten.

ChildsLife geeft gezinnen een keukentuintje en instructies, waardoor ze thuis groenten kunnen verbouwen. Het tuintje bestaat uit een stevige zak voorzien van goede, vruchtbare grond en kwalitatief hoogwaardige zaden. De familie kan uien, blad kool en spinazie kweken en op deze manier kunnen ze zichzelf voorzien van voeding.